Candida

Skrevet af Marianne Frantzen

Mit liv med Candida albicans .


Juni 2008 begynder mit mareridt.

Vi er på vej til Polen hvor vi skal holde sommerferie i et et pragtfuldt luksus-hus. På vejen derned har jeg en del smerter i nyreregionen, både højre og venstre side, hvorfor køreturen er noget ubehagelig. Under hele ferien har jeg problemer med at tømme blæren, og får stærke smerter i blæreregionen. Jeg må allerede efter et par dage klippe mine leggins itu ved elastikken da min mave er blevet hård og rund. Herefter bliver alt kun værre, der tilstøder gennem det næste 1½ år flere og flere ting, så jeg til sidst ender med oplevelsen af at blive betragtet som hypokonder.

Liste over mine symptomer:

Urinvejsproblemer ( Kan ikke tømme blæren)
Hovedpine
Væskeophobninger
Følelsen af at hovede og krop er ved at sprænges
Nyresmerter/kramper (+føler der er en hård tennisbold ved venstre nyre)
Ekstrem træthed
Uro i kroppen (vandre hvileløst omkring i dagtimerne)
Angstanfald
Synsforstyrrelser
Svimmelhed (virker beruset)
Madlede
Kvalme
Muskelkramper
Bliver dårlig af lugte ( parfume )
Ubehag ved høje lyde
Tåler ikke stærkt lys (solskin)
Brændende fornemmelse i huden
Rød og varm i ansigtet
Humørsvingninger (let til tårer)
Tyk hvid/gul belægning på næsten hele tungen
Spidsen af tungen grålig belægning
Ikke synlig belægning på tænderne
Forvrænget smag
Sitren i underlæbe og siderne af tungen
Gullig/rød-spættet i inderside af kinder, gane og underlæbe
Metalsmag
Brænden/ætsningsfornemmelse i munden
Blister i munden
Huller i ganen
Smerter på ydersiden af hofterne og rygraden ( værst når jeg ligger ned eller ryggen er mod et ikke polstret ryglæn)
Smerter bag øjnene
Svien i øjnene
Brændene fornemmelse fra hals til ud i ørene
Oppustet mave/tarme
Gul/grøn lind til tynd afføring
Stærke mavesmerter (solar plexus midt for og lidt til venstre)
Sitren/rysten i hele kroppen
Ekstrem dårlig kortidshukommelse

Juni/Juli 2008:
Konstant følelse af at skulle tisse. Problemer med at tømme blæren. Nyrersmerter. Bukser må klippes itu pga hævet mave. Væskeophobning i kroppen, særligt ben, fødder, arme og hænder. Trykken i hovedet.
Kontakter lægen, ikke blærebetændelse, henvises til ultralydsscanning af blærer, 9 mdr´s ventetid...
Får besked om at tage varmt karbad når jeg skal tisse for at få urinen ud... Hjælper ikke.


August/sep 2008:
Voldsom træthed ( falder f.eks i søvn under bilkørsel og når jeg laver mad)

Begyndende flimren for øjnene og tiltagende svimmelhed. Tåler ikke stærke lugte, fra f.eks parfume, vasketøj vasket med parfumeholdigt vaskemiddel og høje lyde.

Kontakter igen lægen, hun kan ikke se nogen sammenhæng men beder igen om en urinprøve som intet viser, får taget nogle blodprøver som viser normal nyrerfunktion..

Okt 2008:
Undersøges i Næstved med radioaktivt stof i blodet som så skulle tømmes ud via nyrerne/blæreren. Konstateres at højre nyrer ikke fungerer optimalt, ellers intet...

Brændende og stærk kløe på skinneben og underarme, intet synligt.
 

Nov 2008 :
Stærke smerter ved venstre nyrer.
Dårlig mave/diarre (gul/grøn afføring)
Har i øvrigt haft gul/grønlig afføring siden dec 2007 ....(blev ramt af en voldsom maveforgiftning som medførte diarre og opkastning samt feber i 14 dage. Var i bio hvor jeg havde købt noget bland selv slik, 20 min efter påbegyndt indtagelse fik jeg voldsom diarre og kvalme. Min mand overtog resten af min pose slik da jeg kom hjem, og han blev også hurtigt syg, kom sig dog hurtigere. Datteren som også havde købt bland selv slik havde valgt anden slags slik, og blev ikke syg)

Dec 2008:
Rysten i kroppen. Krampelignende muskelsammentrækninger i hele kroppen, dog ikke i ansigtet. Værst i arme, hænder, ben og fødder. Konstant hovedpine.

Har en oplevelse af at være mere eller mindre konstant beruset selvom jeg ikke indtager nogen form for alkohol. Tåget syn. Angstanfald. Humørsvingninger, uhyre nemt til tårer. Fuldstændig tappet for energi. Voldsom madlede.

Kontakter lægen som udskriver smertestillende piller, og betragter mig vist efterhånden som et noget useriøst tilfælde....Jeg har ikke tidligere overrendt lægen, kommer stort set kun i lægehuset når børnene skal have deres vacciner eller er syge...

Diarre afløst af lind afføring, stadig gul/grønligt.
 

 

Jan/Feb 2009 :
Den brændende/kløende fornemmelse på underbenene er forsvundet, men i stedet på underarmene, hals og ansigt. På armene er intet synligt men hals og ansigt bliver meget varmt og rødt. Det kommer og går mange gange om dagen.
Har købt en skridttæller og går nu hver dag mindst 10.000 skridt.

M arts 2009:
Kontakter en akupunkttør og får behandlinger 2 til 3 gange ugentligt i de første 2 mdr, derefter 1 til 2 gange ugentligt frem til september for urinvejene/nyrerne samt iskias. Får noget ud af det, da blæreren næsten kan tømmes og mine kroniske lændesmerter over 16 år lettes betydeligt.

Har det rigtig rigtig dårligt med nåle, så det har været et sandt mareridt..

April 2009:
Ultralydscannes, konstateres at blæreren kun tømmes halvt og problemer med at urin passerer højre nyrer, henvises til anden slags scanning.
Maj 2009:
Metalsmag i munden. Sitren på siderne af tungen og på indersiden af underlæben. Tungen har en hvidlig/grålig belægning overalt og meget kraftigt på bagerste del af tungen, kinder og gane er gullig og indersiden af underlæben er gullig/rødsprængt... Syntes nu at det er så pinligt at gå til lægen, at jeg undlader det. Får tanken at det måske er trøske pga belægningen på tungen, men da jeg ikke er bekendt med at det skulle være smerteligt slår jeg tanken ud af hovedet igen....
Juni/Juli 2009:
Smerter på ydersiden af hofterne og rygraden. Kan knapt sove trods bløde underlag. Ligger efterhånden på flere dyner ovenpå madrassen og topmadrassen. Har vanskeligt ved at sidde på stole uden blødt polstret ryglæn.
Ru tunge, gane og indersiden af kinderne. Usynlig belægning på tænderne (som når man drikker Coca-cola) (Jeg drikker efterhånden kun vand og aldrig coca cola)
Svien og brænden i munden.

Juli 2009:
Bliver scannet i Nykøbing F sygehus i stor scanner for nyresten, intet at se..
Får blister i munden samt huller i ganen.
Juli/aug 2009:
Meget stærke mavesmerter i øverste venstre side af mavesækken, brænden/svien i og bag øjnene og ud i ørerne.Sitren/rysten i hele kroppen. Kontakter igen lægen (fået ny læge) Får noget for for meget mavesyre, som ikke hjælper.
Sep 2009 :
Kontakter tandlægen som mener det skyldes tandpastaen. Skal fremover bruge tandpasta med enzymer.

Inden 3 dage forsvinder blister og huller fuldstændigt, men ellers ingen forandring på alle de andre ting. Hovedpinen er efterhånden så slem, at det smerter at få lys i øjnene. Jeg har nu så ringe livskvalitet at jeg forstår hvorfor folk kan føle behov for at tage deres eget liv... Det gør simpelthen for ondt at leve...

Kontakter igen lægen og fortæller om min tidligere tanke om trøske, og hun giver mig en kur med Brentan mundgel, som det dog viser sig at jeg ikke tåler. Kommer til lægen igen og får en pille der en gang for alle skal slå svampen ihjel, vælger dog at vente med at tage pillen til jeg har været hos tandlægen som jeg har tid hos senere på dagen. Tandlægen afviser på det kraftigeste at det er trøske, siger at mine slimhinder er fine og at alt ser normalt ud !!!!! ....... meget uforståeligt for mig (jeg ved hvordan min mund normalt ser ud, da jeg er en af dem der ofte slås med blister, og derved ofte ser min mund indvendigt) .... Tandlægen henviser til øre/næse/hals-lægen da denne mener der skal en specialist til at afklare problemet i munden. Der er 4 ugers ventetid hos øre-næse-halslægen..... :o( Jeg tager ikke pillen pga tandlægens påstand om at det helt sikkert ikke er trøske) .....

Okt 2009:

I mellemtiden frem til besøget hos speciallægen, får jeg tilfældigt (via tlf.) fortalt min mor (som bor i Nordjylland) om mine symptomer og mistanke om trøske,og hun fortæller at hun har haft noget lignende med munden ( dog ingen andre symptomer), og giver mig et link hvortil jeg kan læse nærmere om sygdommen.. Jeg opdager da at jeg umiddelbart har noget der minder om 98 % af de symptomer som beskrives for Candida i udbrud og påbegynder derfor den strenge kur hvor man ikke må indtage nogen form for sukker, hvedemel og gær. Mange af symptomerne, især hovedpinen forværres den første halvanden uge.... det er virkelig slemt.

Øre/næse/halslægen mener det er Candida og jeg påbegynder behandling med Mycostatin 100.000 IE/ml der sprøjtes i munden 4 gange dagligt. Får at vide jeg skal fortsætte med Candidakuren, kosttilskudet Longovital 3 stk dagligt, samt supplerere med en alm multivitaminpille. Tager i vintermånederne en D vitamin.

Okt/nov 2009:
Der er allerede efter to ugers kur og en uges brug af Mycostatin, sket fremskridt. Mange af symptomerne er blevet mindre voldsomme.

Nov 2009:
Nu har jeg været på kur i 7 uger samt i behandling med Mycostatin i 6 uger, og jeg har det bare rigtig meget bedre.

Kan ubesværet tisse uden den konstante tissetrang og blæreren tømmes normalt.

Næsten ingen væskeophobning i kroppen mere.

Overdreven træthed forsvundet.

Uklart syn stort set væk.

Krampelignende smerter omkring nyrerne er væk.

Den konstante hovedpine er væk.

Følelsen af at være beruset er stort set også væk.

Den brændende fornemmelse i ben, arme og hænder er væk.

Sitren i tunge og underlæbe er væk.

Mavesmerterne er væk.

Smerter i øjne og øre er væk.

Belægning på tænder forsvundet.

Angstanfaldene er næsten forsvundet.

Humørsvingningerne forsvundet.

Hukommelsen normaliseret.


Tilbage er ”kun”

Periodiske smerter ved venstre nyre, smerter på tungen og i ganen, af og til rød og brændende i ansigtet, af og til kløe i huden på arme, mave og ben og periodisk muskelkramper i arme og ben. Men det går da fremad og forventer at være "mig selv" igen efter 6 mdr´s kur. Jeg er heldigvis optimist

Fortsætter med Mycostatin pga smerterne i munden, men håber jeg kan stoppe inden for 14 dage, da der ikke længere er smerter i svælg, kinder og underlæbe
18/12-09.
Stoppede med at tage Mycostatin for 3 dage siden da min mund efterhånden er sig selv igen, dog endnu smerter ved indtagelse af saltholdigt føde. Men pyha, sikken hovedpine det udløste samt voldsom svimmelhed de første 2 dage, men i dag er alt fint, så fortsætter med diæten samt noget specielt udvundet oregano-olie som skulle være effektivt mod Candida, er spændt på om det virker, for har stadig periodisk smerter omkring nyreregionen i venstre side..... Huden i ansigtet bliver endnu periodisk rød og brændende og lidt svien i munden ( tunge og gane), men har 7-9-13 ikke haft muskelkramper den sidste uge :o) Jubiiii

Uha det Oregano-olie måtte jeg opgive efter 2 dage, pga voldsom diarre og synsforstyrrelser samt ringen for ørene, tør ikke fortsætte. (tog kun 1 dråbe i et glas vand)
Dec. 2009.
Fik det godt igen da jeg undlod at indtage olien, men var uheldig som resten af familien, 3 af os blev hårdt ramt af opkast og diarre juleaften ved 18 tiden :o( øv øv øv, ikke at jeg havde set frem til denne dag på candidakur, overhovedet ikke, men hvor er det ubehageligt at have gæster mens man ligger ovenpå og vender vrangen ud på sig selv og ved samme lejlighed også skal bistå de små ved deres opkast..... føj for en jul.... Den mindste og jeg var først ok igen 1/1-2010..

Januar 2010.
4/1-10.
Har fået det dårligere igen, har kvalme, svimmelhed sure opstød, væskeophobning i kroppen, problemer med at tisse, hovedpine og angst, har gennem et par år haft gul/grå grynet/lind afføring og ligemeget hvad jeg gør bliver det ikke bedre ( har forsøgt med Paraghurt, havregrød på vand og uden sukker samt mælkesyrebakterie-kultur, må jo ikke få revet brunt æble pga sukker-indholdet)... Smerterne i nyreregionen er blevet rigtig slemme igen og har smerter i svælg, gane og bagerste del af tungen, som føles ru, svie i øjnene .... Kontakter øre/næse/halslægen i morgen... Har efterhånden tabt mig 2 buksestørrelser og en bh str i omkreds samt ½ i skålstr... Særligt de sidste 4-5 mdr er det gået stærkt med vægttabet..
5/1-10. Fået ny recept på Mycostatin, denne gang uden sukker.
Lægen vil læse om forløbet og ringer mig op om 6 eller 8 dage, for at høre hvordan det går og fortæller om der skal tages nye blodprøver. Hm... apoteket havde ikke den Mycostatin hjemme som lægen havde skrevet op, så må vente til imorgen kl. 9.00.
6/1-10. Kontaktede egen læge i dag pga afføringen, fik tid til næste fredag d. 15/1-10.
Pyh har det rigtig skidt, maven rumler, kvalme hver gang jeg drikker den mindste smule vand, vand i benene, så meget at jeg får mærker efter fingerne hvis jeg et øjeblik sidder/ligger (i sofaen) og støtter benene i hænderne, mærkerne forsvinder først efter 1½ time... Hukommelsen er dårlig igen :o( Maven er kraftigt oppustet. Jeg bøvser meget efter måltiderne samt når jeg drikker vand...
14/1-10
Har det bedre, idag næsten ingen væskeophobning og det ubehagelige tryk i krop og hovede stort set væk. Hovedpinen næsten væk og ingen kvalme idag. Dog stadig smerter i tunge og gane. Hukommelsen i orden igen. Bøvser mindre og har ikke ondt i maven, dog rumler maven voldsomt (tarmene) og jeg skal stadig ofte på toilettet, efter hvert måltid, på en dag mellem 3 og 10 gange...Har ikke været svimmel i dag. Tisser næsten normalt igen. Der er længere imellem at jeg bliver rød i ansigtet, får dog af og til en underlig varm/lidt brændende fornemmelse i ansigtet. Kløe på maven er forsvundet. Af og til kløe på armene, ikke meget.
Øre-næse-hals lægen ringede her til aften hvor hun fortæller at hun ønsker at tale med min huslæge. Da jeg alligevel har en tid hos egen læge imorgen pga afføringen, aftaler vi at jeg beder hende ringe til øre-næse-hals lægen.
23 Januar 2010
Det går meget bedre. Min mund nærmer sig langsomt men sikkert et normalt niveau.
Fik et tip om at tage mælkesyrebakteriekulturen om morgenen, (i stedet for om aftenen som der står på dåsen) og i god tid inden morgenmaden, det virker super. Har gjort det de sidste 5 dage og har fået mere styr på maven. For 6 dage siden måtte jeg på toilettet mindst 5 gange dagligt. Det er bare blevet bedre og bedre, faktisk så godt at jeg kun var på toilettet 1 gang i går....det var meget underligt... Det over et år siden jeg har kunne nøjes med et besøg i døgnet.
Den 5 Feb 2010 Fik jeg en rigtig dejlig mail, det var fra en som har været igennem noget nær samme mareridt. En utrolig lettelse at høre fra et rigtigt levende menneske som kan nikke genkendende til forløbet og simpelthen bare forstår en :o) . M fortalte at hun havde søgt hjælp hos Niels Poulsen, og var blevet rask :o)Tusinde tak M, for din henvendelse :o)
8 Februar 2010.
Syntes ikke rigtig der sker mere.. Munden står på standbye med svie i gane og tunge, tåler ikke salt, løg og hvidløg... Maven er der ikke sket så meget med, har periodisk ondt i maven og fortsat gullig blød/klistret afføring, dog kun 2 gange dagligt.. Skal til tarmundersøgelse først i marts og allergilæge 23 Februar, så må vi bare håbe der kommer en løsning.. Har en del hovedpine og væskeophobninger igen... øv.. Holder fortsat den strenge diæt uden nogen former for hvidt mel, gær og sukkerholdige ting... Drikker intet andet end vand.. Er ved at blive vanvittig af den svært ensartede menun..
16 Feb 2010. Har d 9/2 været i Ballerup hos Niels Poulsen (Lotus helsecenter), hvor jeg blev testet og fik råd omkring kosttilskud samt redigeret en smule i min diæt. Skal foruden alt det andet, undgå grønne bønner,spinat, rå løg, porre og peanutsbutter. Håber det vil hjælpe så jeg forhåbentlig snart er fri for smerterne i munden samt får normal afføring igen. Bortset fra en masse mudren i tarmene, lind gul afføring og smerter i munden (mest tungen) har jeg det faktisk helt fint :o) Er optimist og håber det sidste snart får rettet sig ind.
Den 21 Feb 2010. Dukkede endnu en skøn mail op. Endnu et menneske at dele erfaring med og ikke mindst blive forstået af. T har haft Candida og kan derfor genkende symptomerne, hun er dog kronisk syg af kviksølvforgiftning fra plomber i tænderne. Denne forgiftning udløste Candida i udbrud. T skal gennem et større forløb med afgiftning og fjernelse af de sidste "sølv"plomber. Tusinde tak for din henvendelse og rigtig god bedring.
26/2-10. Det går rigtig godt, efterhånden kun let svie på tungen, lidt alla når man har været bedøvet hos tandlægen, hvor tungen føles ret ubehagelig og smagsløgene ikke er for gode. Tungen har de sidste 3 dage været væsentligt mindre hævet så det går den rigtige vej. Stoppede med mygostatin ca 4 dage efter besøget hos Niels Poulsen, og har ikke oplevet forværring.
Afføringen er dog uforandret :o( Men håber snart det kommer i orden ;o)
15/3-10. Tungen har ikke været hævet de sidste 5 dage :o)
24/3-10. Jeg har været syg en uges tid med høj feber og voldsom diarre.
Har det fint nu men for første gang i årevis fået fast afføring....... Min tunge hæver igen og det svider i gane og på oversiden af tungen :o( Men ellers har jeg det faktisk godt.
Jeg har siden sommeren 2009 tabt 12 kg. hvilket meget gerne må stoppe nu.
3/4-10.
De sidste 4 dage har været meget tæt på normale. Der er absolut kun en let ømhed/ruhed på tungen og næsten normal bummelum, dog stadig klistret, blødt og gult..... Bortset fra den strenge diæt, har jeg stort set fået mit liv tilbage igen
Det har været 2 meget lange og hårde år, men nu er det for alvor ved at vende :o)
Fortsætter naturligvis diæten og kosttilskud ( Aloeverasaft 30 ml. 2 gange dagligt og Spektro multivitamin 1 stk 2 gange dagligt ) til mund og bummelum er helt normale. Et forsigtigt og optimistisk gæt, 5 mdr endnu.
11/4-10.
Øv de sidste 3 dage har været dårlige, muskelsammentrækninger i begge arme, kvalme, blister i munden og stærke brændende smerter på tunge og i ganen.Tungen har været nærmest konstant hævet de sidste 4 dage. Mine smagsløg er tæt på nul.. Øv øv øv håber snart det forsvinder igen. Skyller munden flere gange dagligt i Aloe-vera juice, hvilket mindsker smerterne fra blisterne. Skal have undersøgt tyktarmen på onsdag, og håber faktisk de finder noget som kan være årsag til al balladen. Candidaen går ikke i udbrud uden grund..
13/4-10.
Det går væsentligt bedre :o)
1/5-10.
Har det skidt... Var til konfirmation d 18 i Nordjylland hvor alt var fint, lige indtil vi havde siddet 8 til 10 min i kirken. En eller anden havde en skrap citrusagtig deo/parfume eller lignende på, hvilket fik mine øjne til at svide svært meget. Havde det til sidst som om jeg knapt kunne få vejret :o( øv øv øv. De 7 timer, vi deltog i, udviklede sig som et gedint mareridt. Da vi ved 17 tiden takkede farvel, var min tunge voldsomt hævet og brændte enormt,huden i ansigtet var også begyndt at brænde og øjnene blev ved med at svide og svulmede til sidst op, som havde jeg havde tudet i en uge, pyha det var slemt. Tror det var de mange parfumer/deo og kraftigt lugtende cremer som gjorde udslaget, for havde medbragt egen mad og folk var flinke at ryge udenfor, så der kunne det umuligt have været fra ..
4/5-10.
Har det forbavsende godt i dag, øjnene svider stort set ikke længere og huden i ansigtet brænder ikke mere :o) Har dog stadig en let brændende og småsitrende tunge.( det sitre på begge sider af tungen)
11/5-10.
Har det rimeligt godt, dog hævet tunge og tungesmerter samt væskeophobning i kroppen. Døjer lidt med hovedpine og svimmelhed...Havde svære smerter i nyreregionen (venstre) i går... Hoftesmerterne er heldigvis forsvundet og jeg kan sove ordentligt igen :o) jubiii
3/6-2010.
I dag er min tunge ikke hævet og jeg har det ret godt, bortset fra en mega stor og oppustet mave :o( Får hovedpine hvis jeg har mine alm bukser på. Kan kun bruge bukser/leggins med blød elastik... Er generet af mange dobbelt-hjerteslag, det er meget ubehageligt.
Var på hospitalet d 1/6 hvor resultatet af div prøver viste en mindre tarmbetændelse... Nye blodprøver og indkaldelse til MR -canning af tarmsystemet. Lægen talte om muligheden for Morbus Chron (tror nok det var det han kaldte det). Ved blodprøvetagningen bliver der også testet for Laktose.
Ved at jeg siden barndommen har haft bøvl med indtagelse af mælk,, så prøver nu de kommende 14 dage en laktosefri kost. Hvis dog bare det er det, så er problemet jo relativt nemt løst og jeg kan slippe for yderligere undersøgelser. Må indrømme at tanken om endnu en scanning og kontrastvæske ført ind i mine blodårer samt oralt ikke tiltaler mig :o( At skulle sluge et kamera, som så selv skal finde ud igen, og måske endda sætter sig fast et sted i tarmen er ret skræmmende.. Jeg beder til at det er laktosen som har forårsaget alle mine kvaler.
Tager nu 1 vitaminpille (Spektro), 1 C-vitamin, 2 Calcium/magnesium, D-vitamin (Osteoform), 2 stk probiotika (symbioflor+), samt 2 gange 30 ml rent Aloevera Juice dagligt. C-vitamin stopper jeg dog snart med, da jeg er ved at være ovre endnu en lang og sej omgang influenza med bihulebetændelse som endte med at kræve en penicillin kur :o( Har virkelig mange dobbelte hjerteslag mange gange dagligt...
11/6-10.
4 dage efter jeg stoppede med penicillinen for bihulebetændelse redede jeg mig en blodforgiftning pga et sår i tommelfingeren :o( (vaskede og klippede mine hunde med et ikke helt lægt sår, meget dumt) endnu en penicillin kur denne gang en skrap en som jeg måtte stoppe efter 3 dage pga blødende tandkød og blod i afføringen. Har nu flere gange i timen dobbelt hjerteslag.. :o( Svampen i munden var blusset voldsomt op igen og er nu i gang med Mygostatin. Det virker og blødningerne er stoppet. Hånden nåede heldigvis at komme i orden på de 3 dage :o)
18/6-10.
I dag har jeg det bedre, har de sidste 2 dage været fri for uregelmæssige hjerteslag, dobbeltslag og er mindre svimmel. Smerterne på tungen som var blusset voldsomt op er mindre nu :o)
ps har ikke umiddelbart mærket forskel på den laktosefri kost, så har de sidste 3 dage været på glutenfri kost. Prøver det i nogle uger og ser om det ændre noget.
10/7-10
Er stadig på glutenfri kost oven i den strenge candidadiæt og har fået ro på maven, den er meget tæt på normal og jeg har det forbavsende godt. Har prøvet lidt nyt de sidste dage, kokostoppe og nogle lækre mandel/kokoskugler og det lader til at fungere ok.
23/7-10.
Har det rigtig skidt, havnede i en situation d. 12/7 hvor jeg ikke havde mere glutenfrit brød, så sneg et par af mine hjemmelavede speltboller indenbors. Har også spist en del jordbær siden 11/7 samt en enkelt nektarin... Ved ikke hvilken af delene der ikke fungerer, så er nu tilbage med racermave (startede sidste uge) er svimmel, har stærke smerter i nyreregionen i venstre side, vandladningsproblemer, brændende og hævet tunge samt problemer med korttidshukommelsen igen... dobbelt øv... :o(
12/8-10.
Har haft det godt den sidste uges tid, maven er kommet i orden igen og næsten ingen svimmelhed tilbage. Smerter i nyreregionen samt vandladningsproblemerne er væk og tungen i væsentlig bedring. Nu er al form for parfume i vores hjem udryddet, hvilket har hjulpet meget på mine slimhinder :o) Bliver ikke rød i ansigtet efter bad længere, da alle former for shampoo, balsam og sæber er parfumefri. Har dog rigtig svært ved at stå i kø i butikkerne hvor der er folk med parfumeholdige produkter på.... Det er næsten umuligt at hente varer i afdelingerne med sæbepulver, så holder vejret og drøner hurtigt igennem...
22/8-10
Har det rigtig godt, fin mave og næsten normal tunge, jubii :o) Hele familien har fået forbud mod at bruge parfumeholdige produkter, så nu er ikke kun jeg men hele huset parfumefri. Er stadig på candidadiæt og glutenfri kost. Har droppet at tage til festlige arrangementer og lignende for at undgå parfumepåvirkningerne. Det har givet pote, jeg har ikke haft det så godt i over 2 år som nu :o) :o)
18/9-10
Har de sidste sidste 4 dage haft helt normal tunge, faktisk går det så godt at jeg betragter mig selv som rask, lige bortset fra parfumeallergien. Spiste i går rådyrryg med vildtsause tilsat den obligatoriske ribsgele, altså sukkerholdig sovs, samt en salat indeholdende bla. rosiner og æbler, uden problemer. Jubii :o) Efter 11 mdrs candidadiæt incl 4 mdrs glutenfri diæt er jeg blevet mig selv igen :o) Helt fantastisk :o) Skal om en uge gennem en provokation, hvor jeg i mindst 3 uger skal spise glutenholdig mad. Bliver jeg syg af det(diarre), skal der tages en vævsprøve af tyndtarmen samt en blodprøve. Er der ingen reaktion, kan jeg bare være super glad, for så har jeg nok spist mig rask :o) (fik udsat provokationen til efter jul, da jeg ikke vil risikere et tilbagefald op til julen)
9/10-10
Det går rigtig godt med glutenfri kost. Har de sidste 2 uger også været på mælkefri kost som fortsætter 4 uger endnu, i håbet om at få normaltfarvet afføring igen ;o) Er fortsat på Candida-diæten. Tager dagligt 1 vitaminpille (Spektro), 1 C-vitamin,
2 Calcium/magnesium (Osteoform) samt 1 D-vitamin 30 MCG (Solary).
12/10-10.
Begynder i dag at drikke Ipe Roxo te dagligt, efter at have læst om dens gode egenskaber mod candida.
29/10-10.
Opdatering: Stoppede med Ipe Roxo teen efter et par dage da den var for stærk i munden. Smager ellers rigtig godt. Fortsætter med vitaminpillen, c-vitamin, d-vitamin og Calcium. Drikker en kande kamillete dagligt, det er mildt for munden. Er fortsat på candida-diæt og glutenfri kost. Er ikke længere på mælkefri kost, dvs. spiser kun en til to skiver øko-ost til morgenmaden, øko- kærgården på brødet og en sjælden gang øko-smør til den hjemmelavede bearnaisesause. Ellers indtager jeg ingen mælkeprodukter. Der var ingen forskel på før og mens jeg var på 100 % mælkefri kost..
Har det ret godt, er dog stærkt generet af parfume problemet som syntes at forværres, har stadig svidende tunge med hvid grålig belægning, meget dårlig ånde,normal afføring 2 gange dagligt men stadig gult og periodisk smerter ved venstre nyre.
Det er jo ikke så galt når man tænker på hvordan det var for bare et år siden. Mit liv er helt klart tæt på normalen men mangler det sidste... Er stadig optimist og tror på jeg får mit gamle liv tilbage, dog i et parfumefrit hjem ;o)

6/1-2011. Startede 1/1 på glutenholdig kost. Indtil videre "kun" periodiske mavesmerter i solar plexus og hovedpineanfald dagligt. fra 6/1 svimmelhed ...... Meget spændende.
Stadig massive problemer med parfumen.. Det har været svært her i juletiden hvor folk hverken sparre på parfumeret cremer, deoer osv Tungen svulmer op, får mega hovedpine/kvalme og bliver svimmel... suk...
Fik i tirsdags svaret fra hudlægen, tåler ikke torsk !!!! Jesus, anede ikke man kunne være allergisk overfor fisk !!!! Skal nu have fat i min læge og høre om det gælder alle fisk eller kun torsken, for har indtil i tirsdags spist fisk dagligt som pålæg og mindst 1 aftens måltid om ugen bestod af fisk og ikke sjældent torsk... hmm...

14/1-11. Pyha har det ikke ret godt, periodisk hovedpine, kvalme, monster træt, svimmel, fået svien på tungen igen , bumser og preiodiske mavesmerter såvel øverst som nederst i tarmene... Kontakter mave/tarm lægen på mandag og fortæller at jeg ikke længere vil fortsætte provokeringen (glutenholdig kost), det simpelthen ulideligt.

29/1-11 Ophørte med at spise alm glutenholdigt mad d. 17/1. Der skulle gå over en uge inden hovedpinen fortog sig. Den ekstreme træthed, svimmelhed, sløret syn, kvalme samt mavesmerterne var først ovre igår d. 28/1. Jeg har det igen rigtig godt Slås dog fortsat med parfume Men det er dog til at leve med, selvom man begrænses voldsomt i de sociale aktiviteter.... Glæder mig til sommer, hvor jeg kan være sammen med fam og venner udenfor, for der kan jeg bare sørge for at have vinden i ryggen, for at gå fri af folks parfumer/parfumerede deoér,cremer,hårplejeprodukter, samt deres tøj som for manges vedkommende er vasket i parfumeholdige vaskemidler.

8/2-11 Har det helt fint, så nu må jeg bare væbne mig med tålmodighed og håbe at parfumeproblemet med tiden, går over af sig selv.
Håber at få lavet en ordentlig fødevareallergi test, for når nu jeg ved at jeg skal holde mig fra torsk, ville det jo være super at vide om det kun gælder torsken, torskelignende fisk eller fisk generelt. Ved også at ægte kastanie er skidt, får en afsindig kløe på tungen hvis jeg spiser noget med dem i.. Nikkel har jeg ikke kunne tåle siden barndommen, og ved at der kan være en del nikkel i boghvede, som i øvrigt er glutenfrit, så øv øv... Nå men vender det med mave/tarmlægen i marts, hvor jeg har en tid. Forventer at han kan henvise til et sted hvor voksne kan få lavet en fødevare-allergitest.
31/3-11.
Godt nyt :o) Var hos overlægen på mave/tarm afdelingen i tirsdags, hvor jeg blev erklæret rask, men med gluten og fiske-allergi samt parfume og kemi-overfølsomhed. Gluten og fiskeallergi er livslang, hvorimod parfume og kemi-overfølsomhed er noget uvist, men højst sandsynlig livslangt. Så fremtiden tegner rigtig godt. Et liv uden gluten, fisk er besværligt men bestemt muligt :o) Værre er det med parfume og kemi :o( Kan ikke have gæster eller tage hjem til venner og familie i den kolde tid, må nøjes med at være social med andre om sommeren hvor sammenkomsterne foregår udendørs Det er vanvittigt surt...
Nå men jeg har nu gennem flere uger været helt og aldeles fri for svamp i munden, så kan spise uden smerter igen jubiii :o) Jeg har fået mit liv tilbage, det er helt fantastisk :o) Det vil jeg så glæde mig over :o) og lære at leve med de begrænsninger parfume og kemi-overfølsomheden sætter..
16/4-11. Fik 15/4 akupunktur, to nåle i hver storetå samt 3 i hvert øre. Dem i tæerne blev fjernet efter ca en halv times tid, dem i øerne var små guldbelagte sataner..... Av hvor de gjorde ondt. De skulle blive siddende til de selv falder ud. Fik akupunktur for parfumeproblemet og skal lige hilse og sige det virkede. Var til vores yngste datters første afdansningsbal, d 16/4 og havde ingen som helst problemer med parfumen. Om noget sted er parfumeret, så er det ved afdansningsballerne, man kan knapt ånde som almindeligt menneske, men jeg havde nul problemer. Kunne faktisk slet ikke lugte parfumerne, med undtagelse af to steder/personer som må have hældt hele flaskens indhold over sig. Jeg havde dog ingen reaktioner.... Min ældste datter og hendes kæreste Claus var med og de oplevede stedet som kvalmende parfumeret... Jeg var bare så lykkelig for at have denne dag symptomfri og således kunne være til stede/deltage på hendes store dag Et kæmpestort tak til min søster som gav mig akupunkturen.

26/4-11. I dag 11 dage efter er symptomerne desværre kommet tilbage. Det begyndte allerede d 17 med ru tunge og gane, samt hovedpine. Nu er tungen også begyndt at hæve igen ved megen parfumepåvirkning Øv.. Meeennn syntes dog ikke så tit jeg får hovedpine som før akupunkturen . Skal have en behandling igen midt i Maj hvor min søster kommer til Sjælland igen. Trods to af de skrækkelige nåle i ørene endnu ikke er faldet ud, håber jeg at smertehelvedet ender ud i at kunne leve normalt med parfumerede personer i mine omgivelser. Mit hjem vil dog forblive parfumefrit for at forebygge lignende for såvel min familie som mig selv.

27/8-11. Min søster kom desværre ikke i Maj som håbet... Jeg har siden forsøgt ved min tidligere brugte akupunktør, men trods 3 behandlinger var der ingen effekt. Han brugte ikke samme metode med øerne, måske forklaringen findes der.... Min mave er i orden, dog fortsat gul afføring, men ingen smerter eller diarre. Jeg reagerer stadig voldsomt på parfume og kemikalielugte. Min mund er skiftevis smertende/brændende og normal. Det kløer ofte på tungen, men kan ikke finde årsagen. Ellers har jeg det fint :o)

30/11-11. Argh har nu et irriterende udbrud af nældefeber i hovedbunden, mellem brysterne og lidt ved anklerne... Troede først det var lus, men da det er i hovedbunden bag ørene og baghovedet kunne jeg ikke selv checke det. Min mand forsikrede mig om at der intet levende var, men måtte til sidst gå til lægen da kløen blev for slem. Det startede omkring 6 okt. I onsdags sagde lægen at jeg skulle tage antihistamin og hjælper det ikke skulle jeg sprøjte noget væske med binyrebarkhormon i hovedbunden. Tog antihistamin onsdag til og med lørdag, hvilket dæmpede kløen ganske betydeligt. Føltes også som om de fleste buler/knopper lagde sig.. Nå men nu her i dag er kløen igen ganske ulidelig, så prøver nu at kontakte Second Opinion Clinic i Herlev, som jeg har fået anbefalet af en kollega :o) Håber de kan hjælpe.

20/12-11. Hmmm... måtte en tur forbi øjenlægen i fredags pga venstre øje, følte det som om der sad noget usynligt for øjet som gjorde mit syn aldeles uklart. Troede det skyldtes bygkornet som jeg reddede mig for et par uger siden, men niks, det havde intet med sagen at gøre.. Regnbuehindebetændelse og så var synet på venstre øje nedsat med 60 % .... Møg... Nå men det forklarer jo så grunden til syns ubehag og smerter omkring øjeæblet og smerter i hovedet omkring venstre øje... Pupillen vil ikke trække sig sammen, så er mega følsom for lys og går nu med solbriller døgnet rundt for at slippe for hovedpine. Det hjælper, men folk glor åndssvagt på mig... snøft.

10/1-12. Var i Herlev d. 21/12-11. Fik en grundig gennemgang af div ting og sager som kan være galt, set mit blod i microskob hvor det var tydeligt at se bla svampesporer og noget som ikke skulle være der samt taget blodprøver som skulle sendes til USA. Får besked sidst i Januar.

Status: Januar 2012:

Fortsat hårdt angrebet af nældefeber i hele baghovedet, bag ørerne, ned ad nakken, på venstre krageben, øverst venstre bryst, lige over venstre skulderblad og ind til rygraden. Behandles med Locoid kutanopløsning som smøres på morgen og aften. Områderne både klør og brænder voldsomt.

Flere hævede lymfeknuder ned ad halsen, både hårde og lidt større men bløde. (siden okt 2011).. Bliver fulgt af lægen.. Har trykken/pressen på begge sider af halsen. Smerter i venstre armhule, strålende ned i armen og smerter i en pølselignende kirtel (mælkekirtel) under venstre armhule.

Periodisk smerter ved venstre nyre.

Siden ca 2 januar haft let feber og mere eller mindre konstant hovedpine.

Træt.

Smerter i øverste del af øjenhulerne, har stadig brug for solbriller.

Holder fortsat candidadiæten, (sukker, frugt, gærfri ), foruden glutenfri. Væske består udelukkende af vand og økologisk hvid te. Tager nu kosttilskud: 1 Multivitamin (spektro), 1 C-vitamin (spectro), 1 D-vitamin (osteoform) samt af og til 1 Multidophilus. (super til genopretning/vedligeholdelse af bakteriefloraen)


2/2-12.
Fik testresultatet fra Second Opinion Clinic i går. Der var sørme gevinst, hele 28 fødevareremner som jeg er intolerant overfor, bla broccoli, gulerødder, blomkål, peanut og sesam, som er noget jeg spiser dagligt. Det gør jeg så bestemt ikke mere. Skal have en tlf.konsultation med Anders Høj på tirsdag, og høre hvad behandlingsplanen går ud på. Der var også spor af candida og to typer bakterier som findes naturligt i tarmene, men var forhøjet... Måske synderen til konstant hævede lymfeknuder (siden okt 11) samt forhøjet temperatur og voldsomt nældefeber i hovedbund og flere steder på kroppen. Jeg undgår nu helt naturligt alle 28 fødevarer som jeg er fundet intolerant overfor.
Jeg blev 11 januar henvist til medicinsk afd i Nyk sygehus med henblik på udredning/behandling-- Jeg hørte absolut intet derfra, så kontaktede dem i tirsdags, hvor de lige skulle finde mig i systemet... Fik beskeden at de havde meget travlt for tiden så der ville først komme en indkaldelse om en uges tid eller nok nærmere to... En times tid senere ringede de tilbage og bad mig få taget en blodprøve på lab. i denne uge. Jeg fik det gjort dagen efter( onsdag ) og torsdag ringede de igen og fortalte de havde fået blodprøveresultaterne og gerne vil have jeg møder op på mandag kl 13..... hm ...

Blev indlagt lørdag formiddag pga brystsmerter og uregelmæssig hjerterytme. Ingen blodprop Pyha :o) Men de uregelmæssige udslag skulle angiveligt skyldes at sinusknuden som skal give signal til hjertet om at lave et pump så ikke altid sker.... blev udskrevet om aftenen. Måtte dog ind igen søndag aften med samme symptomer, dog knapt så stærke brystsmerter, blev udskrevet næste morgen, efter anden læge havde set overvågningen af ekg og scannet hjertet. Ingen umiddelbar fejl på hjertet, men denne læge siger det er bare dobbeltslag og at nogle har det hele tiden..... Uanset hvad er det voldsomt ubehageligt men dog betryggende at det er ufarligt. Skal have lavet en cykeltest hvor hjertet checkes under belastningen.

Mit venstre øje klistre fast til øjeæblet om natten så jeg vågner af smerte og må løfte øjenlåget ud for at kunne bevæge øjet igen... Det er nu så slemt at øjet er lettere rødsprængt om morgnen og føles som om nogen har ridset mig inde i øjet, der hvor det sad fast. Har fået tid hos øjenlægen for check.. Hm.. nu syntes jeg efterhånden det er ved at være godt og grundigt irriterende med alle de skavanker, savner mit gode gamle liv.

8/2-12.Jeg fik talt med Anders Høj fra Second opinion clinic, han skal have lavet nogle flere prøver inden han kan hjælpe mig. Skal derind i morgen.

Var på medicinsk afd i mandags, her vil man ikke lave nogen udredning da man mener lymfeknuderne godt må have den størrelse de har. Ingen interesse for konstant forhøjet temperatur og kløende hovedbund samt kløende udslet andre steder på kroppen, vægttab og smerter i venstre armhule.. Har tabt mig ufrivilligt 5 kg i løbet af de sidste par måneder, og det til trods for stort madindtag samt indtagelse af en pose tortilla med smeltet øko ost på næsten hver aften.... Vejer nu 61 kg og er 177 cm høj..

9/2-12. Svar fra Second Opinion Clinic, jeg har nanobakterier i mit blod, som skal behandles med Klamydia-medicin i første omgang af to omgange, 3 dage en pille dagligt 5 dage uden, så 3 dage igen og 5 dage uden, for at se om der er en reaktion. Er der en positiv reaktion startes et mere koncentreret forløb, indtil det er ude af kroppen. Et forløb som kan løbe fra 2 til 5 mdr.
Der var to typer bæ (tarm)-bakterier, hvoraf den ene stadig er i blodet, den anden har været der. Jeg skal holde mig helt fra komælk, gluten og æg, og midlertidigt holde mig fra de 28 fødevarer incl kakao. Jeg udskiller alle mineraler og næringsstoffer i urinen. Jeg har stadig candida svamp i blodet.

Skal vente med den medicinske behandling pga forstyrret hjerterytme. Anders Høj har ordineret fiskeolie 2 stk. 3 gange dagligt (Eskimo-3) i forbindelse med måltid, tarmbakterier (Gr8-Dophilus) 2 stk. 3 gange dagligt mellem måltiderne og Magnesium Citrate (now) a 200 mg 2 gange dagligt.

15/2-12. Fik d. 9 af øjenlægen, noget at komme i øjet om natten for at beskytte hornhinden. Det har hjulpet :o)

Jeg har i dag haft væsentligt mindre hjerteballade, så har virkelig haft en god dag, vågnede ikke en eneste gang i nat pga uroligt hjerterytme :o) :o) Jubii er helt lettet. Tænk om det er æg eller mælk som har udløst al den hjerteballade ....

6/3-12. Syntes det går bedre, mit eksem/udslet i nakken er blevet mindre dominerende og helt forsvundet på højre hofte. Det klør heller ikke jævnt overalt i huden mere. Udslettet over skulder/ryg partiet er mindre udtalt og oplever mindre kløe ved kragebenene og op langs halsen til ørerne. Huden er her endnu noget læderet og letkløende.

Jeg har investeret i et vandrensningsfilter som sorterer div pesticidrester, tungmetaller osv fra. Den blev installeret d. 29/2-12. Vandet smager væsentligt bedre og giver ikke længere ubehag i munden. Vores 5 årige datter sagde helt spontant i går aftes, under middagen, jeg syntes faktisk vandet smager godt nu... Hun lød overrasket og kender i øvrigt ikke til filterets montering (det er under håndvasken og blev monteret da hun ikke var hjemme)

Min temperatur har jeg ikke checket de seneste 3-4 uger, men de forstørrede lymfeknuder er der endnu. Jeg har den seneste uges tid ingen smerter haft i venstre armhule....Har taget 2 kg på :o)

21/3. Var hos Anders Høj i dag, mine tal for udskillelse af næringsstoffer er blevet dårligere, øv øv.. fået ny tid til kontrol i næste uge. Skal undgå fødevarer med nikkelindhold over 80 mg pr 100 g. samt koge vandet inden jeg drikker det.

27/3. Måtte aflyse min tid hos Anders i dag, de små har fået voldsom diarre og min mave mudre godt. Vil ikke sprede evt virus til klinikken og København. De to små fik racermave i går og jeg har døjet med hovedpine de sidste 4 dage. Hjertet er helt tosset i dag... øv..Håber vi når at blive friske til i morgen, for skal på camping (luksushytte, ikke telt ;o) ) i Nordjylland i morgen..

18/4-12. Har haft det ganske godt indtil for tre dage siden. Har haft en del uro med hjerterytmen og ondt i ryggen. I forgårs slog hjertet stort set ikke normalt og havde nærmest migræne-lignende hovedpine samt kraftig væskeophobning i hele kroppen. Følte det som om hoved og brystkasse ville sprænge. Havde vanskeligt ved at trække vejret. I går havde jeg det bedre, mindre hjerte uro (springer slag over), og hovedpinen betydeligt mindre. Stadig meget væske i benene. I dag har jeg det meget bedre, indtil videre ingen hovedpine og bare et enkelt udfald med hjertet. Har ikke så meget væske i benene. Rygsmerterne meget mindre. Skal til kontrol d. 2/5 hos Anders Høj. Har stort set intet udslet mere, kun ganske lidt ved venstre krageben. Har kun en hævet lymfeknude tilbage :o)

12/6-12. Ups tiden løb fra mig, har det godt. Har været igennem først 10 dage med bi og pandehulebetændelse, som jeg forgæves forsøgte at få bugt med ved hjælp af zoneterapi. Måtte ty til Pennecilin (primmcilin) og så var det væk i løbet af yderligere 10 dage... Var hos Anders, men mine resultater kan meget vel være dårlige, dersom jeg påbegyndte bi og pandehulebetændelsen aftenen forinden... suk..

Nå men jeg lever fortsat 100% sukker og glutenfrit, samt holder mig fra kokos og nødder pga det høje nikkelindhod. Har forsigtigt tilføjet fisk til listen over "må godt spise" ting :o) Og det går indtil videre fint :o)

10/8-12. Det går fint med lidt fisk, i form af røget laks og røget makrel en til to gange om ugen som pålæg. Prøvede i mandags at tage en bid af en lækker supersød økologisk nektarin, endte med at spise halvdelen uden mindste ubehag, hverken svie på tungen eller andre senere påvirkninger. Spiste så igen en halv i går og ingen problemer :o) :o) Jubiii . kogte pommesfrites til familien i frituregryde og ren olie. Snuppede forsigtigt en enkelt pommesfrit og ingen reaktion... plejer ellers at få en ubehagelig fornemmelse i og på tungen, men der skete intet :o) snuppede så en fire fem stykker efter maden, og fortsat ingen reaktion :o) :o) Tror sørme der er ved at ske positive fremskridt. Har hverken haft svie, brændende eller hævet tunge, siden vi for et par måneder siden havde møde her i huset med en parfumeret person. Det er stadig noget skidt med parfume :o(

7/9-12. Det går aldeles godt, mund, slimhinder og helbred har det generelt godt, så længe jeg holder mig fra de fødevarer som Anders Høj konstaterede jeg var intolerant overfor. Det går også en smule bedre med parfumen, kan nu for det meste blive i en kø (i supermarkedet og lign steder) uden at skulle forlade den pga for voldsomme gener af folks parfumer. Kan dog ikke opholde mig længere tid ad gangen og i mindre rum med parfumerede personer, da brænder huden, øjnene klør og svider og bihulerne/slimhinderne irriteres voldsomt. Hovedpine ala migræne opstår også ved visse parfumepåvirkninger. Her er det ofte skyllemiddel/vaskemiddel som er synderen. Har over en længere periode haft stort set normalt hjerteaktivitet. Flere dage mellem få udfald, så yes jeg er glad :o) Tager dagligt en Spektro multivitamin, en C vitamin, 1 D vitamin, 2 Magnesium/Calcium 1:1 500 mg og 4 Eskimo fiskeolie. Det funker bare :o) Er meget taknemlig for resultater og vejledning fra Anders Høj. Ingen tvivl om at både tid og penge har været det hele værd.

26/10-12. Det går godt :o) Tåler dog endnu ingen former for sukker, snuppede to lækre øko-dadler for et par dage siden, og vupti hele munden svulmede op med svamp :o(   Ser ud til det kan fjernes ved at gurgle munden i ren aloevera-juice.   :o)

13/11-12. Bortset fra mavevirus, slæbt med hjem fra datterens skole, har jeg det fint. Langt mellem hjerteballade og kun få gener tilbage. Nældefeber-lignende udslæt ved venstre krageben og i venstre side af baghovedet. I hverdagen ingen andre problemer, men slås i offentlige rum med parfumepåvirkningerne.. suk... Gid det var ulovligt at bære parfumeret plejeprodukter i offentlighed.. Nå men det var bare ønsketænkning.

4/1-13. Hele familien blev ramt endnu engang af maveonde-influenzaen og lå syge hele julen  :o(  øv. Ellers går det rigtig godt. Efter at have skiftet fiskeolien ud fra Eskimo til Matas som ikke indeholder citron, er mine gener med nældefeber i hovedbund stort set helt væk og er nu kun let plaget ved venstre krageben :o)  Har det rigtig godt og overholder candidadiæten foruden jeg naturligvis holder mig fra gluten, æg og mælk samt de 27 andre fødevarer jeg er intolerant overfor. Nødder og kokos er også udelukket indtil videre pga højt nikkelindhold. Får det mærkeligt på tungen når jeg spiser nødder. Pinjekerner og kastanje giver svær kløe på bagerste del af tungen. Ingen tvivl om at kostomlægningen har reddet mit liv.


5/4-13 . I februar blev jeg kontaktet af L, som kunne anbefale "Allergikompaniet", hvor hun er blevet godt hjulpet. Jeg kontaktede stedet og  var for en 1½ md´s tid siden derinde, hvor jeg fik en behandling for parfume og kemikalieoverfølsomhed. Det har hjulpet noget, dog ikke fået helt bugt med problemet. Det var i midlertid så dyrt at jeg ikke har råd til flere behandlinger :( Kunne muligvis være blevet bedre hvis jeg havde haft mulighed for yderligere behandlinger..

17/5-13.
Har ingen parfumeproblemer mere... Som ugerne gik fik jeg det bare bedre og bedre. Kan nu være i stue med parfumerede personer, uden risiko for opsvulmet slimhinder (bla tungen), kløe i øjne og næse, ingen
efterfølgende bihulebetændelse, ingen migrænelignende hovedpine :) YES Helt fantastisk.
Kan ved enkelte parfumepåvirkninger blive tung i hovedet og/eller let rød og eller let brændende i ansigtshuden.
Hjertet har slået helt normalt de sidste 5 uger, det er over 18 år siden jeg har været fri for uregelmæssige hjerteslag...YES YES YES
Wow siger jeg bare, har aldrig i mit liv haft det fysisk bedre end nu, hvor er det dog utroligt hvad kost kan gøre for og ikke mindst, ved ens krop. Jeg kommer ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG mere til at indtage gluten, æg og mælk, vil simpelthen ikke være foruden min nye livskvalitet.
Et helt liv (40 lange år), med mere eller mindre kronisk ondt i maven, oppustethed, trykken i brystregionen og næsten konstant følelse af overtryk i hovedet..... Pyha aldrig mere...
S
å kære venner, der er tydeligvis store, rigtig store muligheder ved noget så "simpelt" som kostomlægning. Dog kræves stor selvdisiplin, viljen, masser af tålmodighed og ikke mindst et brændende ønske om et godt helbred :) 
Jeg kunne nemt have valgt, at sætte mig ned med hænderne i skødet, sagt der er ingen som kan hjælpe mig og jeg kan ikke selv... I så fald havde jeg ikke været levende i dag. Jeg må også indrømme det har været 4 svære år, slet ingen tvivl herom, har været på nippet til at give op hver eneste gang lægerne afviste mig, eller bare sagde, der er ikke noget galt, det er bare muskelspændinger ol vås. Hvor er jeg dog glad og taknemlig for, jeg lyttede til min krop og tog kampen op
En kæmpe tak til mine nære venner, mine dejlige børn og skønne mand, for aldrig at have tvivlet på mig, for jeres opbakning og hjælp hele vejen. Uden jer havde jeg ikke klaret det Og tak til alle jer skøn-herlige mennesker som så hjertevarmt er kommet med opmuntring, råd og henvisninger til steder, hvor jeg er blevet så godt hjulpet. Tusinde tak.
Over and out

Hvis nogen har brug for en snak om emnet, er i hjertelig velkommen til at skrive

D. 8/5-14. Jeg er stadig rask og så længe jeg holder mig fra de fødevarer jeg ikke tåler, er der ingen problemer. Har fået en genbehandling for parfumeallergi hos allergikompaniet, hvilket har hjulpet, har ingen gener. Blev også behandlet for hvidløg, hvilket jeg nu tåler

1/12-14. Jeg er begyndt at spise lidt kartofler, mørk chokolade uden mælk og sukker, samt dadler og kokos. Det går fint, dog er mit eksem på kragebenet/hals blusset noget op. Mistænker kartoflerne. Har i flere mdr været 100 % fri for Candida i munden 👍😊.

13/7-15 Opdatering: har nu konstateret at kartofler og jordbær er no go, så disse undgås. Mindre mængder sukker kan indtages i form af F.eks mørk chokolade i små mængder på morgenbrødet i weekender. Jeg har det godt, og lever fremadrettet på kost fri for æg, mælk, gluten, jordbær, kartofler, kaffe og sort te. Har konstateret at svampen i munden bryder ud ved indtag af kaffe og sort te.. Parfumeproblemet er minimeret og i dag til at leve med, kan stå i kø og deltage på møder uden alt for voldsomme gener.