Prisen på en hvalp

Herover hvalpe efter en ukompliceret fødsel.

Til højre en hvalp efter en kompliceret fødsel.


  

Der har været forskellige debatter, om hvad en lille hvalp skal koste.

 

Mange hvalpekøbere er ikke klar over, hvor mange udgifter der er i forbindelse med seriøst hundeopdræt.

Helt forståeligt og derfor uddybes det lidt her

 

Vi er et seriøst lille stue-opdræt, som vælger sunde, socialt velfungerende og racetypiske forældre-dyr til vores hvalpe. Så kan smag temperament farver m.m. diskuteres. Det vigtigste for os er, at  vores hvalpekøbere er glade for deres valg. Vi elsker vore små pudler, og det er meget svært at sige farvel. Men når man føler i hjertet, at det er dejlige mennesker og gode hjem, bliver det at sige farvel meget nemmere.

Seriøse hvalpekøbere og seriøse opdrættere.

 

Det er fuldtids job at være opdrætter. Allerede fra tæven påbegynder sin løbetid, selve parringsdagen og til hvalpene ser dagens lys 9 uger efter, passer vi meget på vores tæver, overlader dem aldrig til sig selv.

Både mor og hvalpe får dyrlæge eftersyn, samme dag hvalpene er født.

I de 8 uger vi her efter har dem, er mor og hvalpe aldrig overladt til sig selv.

Når de begynder at løbe omkring, er de i stue og køkken sammen med de andre hunde.

Hvalpene får fra 6-8 ugersalderen, gå ture sammen med moderen, så de har oplevet/er tilvænnet at gå i snor, til den dag de skal til deres nye hjem. Hvalpene kæles og nusses med mange gange dagligt, fra fødsel til de rejser. De får klippet negle og vaskes ugentligt fra de er 3 uger gamle og klippes i ansigt, poter og hale når de er 4, 6 og 8 uger gamle. Hvalpene socialiseres med hundevenlige børn og fremmede voksne samt venlige fremmede hunde fra de er 3 uger.

 

Hvis timelønnen skal gøres op i kroner og øre, kan man hurtigt regne ud, at den er uhyre lille...

Ingen seriøs opdrætter af små toy-pudler spinder guld på hvalpe, da de ofte kun føder 1 til 2 hvalpe, måske 3 hvis man er meget heldig.

 

Betaling for en parring samt rejsen til hannen,  da det som regel er tæven, der besøger hannen.

Tæven kan også gå tom.

 

Der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, selv om man også kan være uheldig med en DKK. registreret hund. Alle opdrættere er ikke lige omhyggelige og tillige er naturen lunefuld.

 

En billig hund kan være lige så sød, det er ganske rigtigt. Man kan glæde sig over at have sparet nogle penge på daværende tidspunkt.

Men hvis man ikke har råd til en racehund med stamtavle, hvordan vil man så få råd til øvrige udgifter, der følger med, herunder dyrlæge udgifter.

 

Udover udgifter til parring og transport, er der også stambogsføring, kennelmærke, dyrlæge udgifter, samt diverse tester og attester.

 

Ekstra udgifter forbundet ved registrering af hund fra udlandet. rejseudgifter af samme.

 

Udgifter til udstilling, avlsgodkendelse, forsikring, indretning og vedligeholdelse af hus og have, hvalpekasser og hvalpegårde, opdrætteruddannelse samt div opfølgende kurser.

Alt udstyr, så som klippemaskiner, kamme, sakse, shampoo, diverse legetøj og aktivitetsgenstande.

Ormekure, chipmærkning, vaccinationer, hundeudstyr, vask, rengøring, foder, annoncering, scanning og i nogle tilfælde kejsersnit, +  mange andre ting.

 

Oven i kommer det kæmpestore arbejde, at socialisere og aktivere hundene, samtidig med man har sit arbejde ved siden af. Vi kender ingen seriøse hundeopdrættere, der udelukkende lever af at sælge hvalpe.


Vi har pudler, fordi vi elsker pudler og opdræt af sunde, racetypiske og socialt velfungerende pudler, er en passion og hobby for hele familien.  

Tak fordi du læste dette.